10+3 med bild på bebis!

Var på kvinnoklinken idag och pratade med en läkare om hur vi ska få mig att få i mig mat, vi pratade en hel del och jag förklarade att jag inte mått dåligt på ca 3v men att det nu plötsligt kommit tillbaka.. och mycket värre.. hon såg att vi gjort vaginalt ultaljud förut och frågade om dom kollade hur många bebbar det var då, så jag berättade att vi såg ett hjärta med dom kollade mest så det verkligen var något där som hade hjärta, och att vi såg ett hjärta. Hon var lite fundersam på om det var tvillingar men tyckte att dom då borde sett det, men med tanke på att mitt mående var borta och kom tillbaka så ville hon göra ett ultraljud ändå bara för att utesluta att något var galet eller så och för att jag skulle slippa oroa mig. Glad blev jag, alltid kuligt att se bebis :D Och bebben mådde prima, och var aldeles ensam :) Hon skrev ut tabletter till mig som förhoppningsvis minskar illamåendet och frågade om jag ville bli inlagd och att dom skulle försöka lösa illamåendet där, men hur tråkigt är inte det? Så jag sade nej. Innan jag gick och skulle göra blodprov sade hon att om det blev värre/inte bättre skulle jag höra av mig igen, och om jag inte orkade må kasst längre skulle jag med höra av mig(eller om jag inte får i mig vätska) så lägger dom in mig. Men det ska vi nog kunna undvika :) Gjorde blodprov och åkte hem, så nu hoppas jag på att läkarn inte ringer så allt är bra :)


Bebis! man ser ju till och med armar och ben numera! Häftigt!
Börjar gå upp för mig nu att det faktiskt finns en bebis i min mage! Läskigt värre!

v10+2

Lagmot less.. varit hos sjukgymnasten idag då jag haft ont i höften och ena skinkan.. barnmorskan trodde att det i rumpan var ischias nerven, vilket sjukgymnasten bekräftade, höften hade jag ingen aning om hade ju hoppats på sträckning eller så (även fast det inte känns som det) men efter mycket om och men kom han fram till att det var fogarna som krånglade =/ Frågasatte lite då jag bara är i v11 men han kunde inte se någon annan anledning med tanke på hur jag hade ont. Så fick massa papper om vad jag ska undvika och hur jag ska göra saker + ett bälte. Kändes faktiskt mycket skönare att gå på stan när bältet var på :) Så ja vi får hoppas det blir bättre, eller i alla fall inte sämre :) Men lite bittert känns det..

10+1

Är i vecka tio nu! Helt sjukt!

Men iaf mått piss sedan igår, bussen hem från Andreas syster var hemsk.. Har sedan dess mått pyton. Tog mig iaf upp ur sängen imorse och gjorde gröt på sista mjölken vilket blev ca en halv portion till mig och lite mera till andreas detta tog mig 30 min att få i mig.. Så det och två mackor morgonen var allt jag fått i mig tills nyss (okej lite äpplepaj med..) så två dygn på den maten är inte bra. Legat i sängen sedan typ tolv idag och ropatpå andreas när jag velat ha vatten osv, helt borta... Pratat med Vårdcentralen, barnmorskan och kvinnokliniken om det nu med, trots allt gått ner 5 kg sen jag var hos bm sist.. VC tyckte jag skulle ringa BM och får jag inte tag på henne så skulle jag komma in imorgon på akuttid, distrikts sköterskan tyckte inte det lät bra.. Ringde BM fick tag på henne, hon verkade inte heller tycka det lät bra och sade att jag skulle ringa kvinnoklinkien ifall jag behövde dropp.. Så ringde kvinnoklinikenoch dom verkade inte tycka det var så bra, men inte så jag behövde dropp då jag får i mig vatten. Men hon skaffade en tid på onsdag till mig så då ska jag dit och ta prover antar jag. Andreas får ju dock inte följa med, så får se hur det går för dom att ta proverna på mig. Nålar är ju inte min grej om man säger så. men men..

Är lite less på en viss person med, hon var på rutin ultraljud idag, vilket vi pratade om i morse, men då jag varit som jag varit så har jag helt glömt, mindes inte ens att vi pratade i morse =/ Så då jag inte frågat hur det gick är hon pissed, trots att jag förklarat läget, och anser inte mig vara en riktig vän. Och får något sådant att jag knappt vetat vad jag heter men ska komma ihåg hennes UL (men glömmer) henne att inte se mig som en vän så ser jag ingen anledning till att vara vänner heller. Hade jag mått bra hade jag ju inte glömt, hade hon varit en "riktig" vän så hade hon förstått, men icke så just nu skiter jag i vilket. Alltså om vi kommer vara vänner eller inte, min hälsa måste gå först för mig så är det.

9+4

Nu var det ett bra tag sedan någon av oss skrev.. Men nu blir det iaf ett inlägg! Min trötthet har i stortsett gått över, illamåendet med. Har dock varit äcklad av mat ett tag, men även det har blivit bättre, dock långt ifrån bra. Så nu är det bara humörsvängningarna och kväljningarna kvar (alla kylskåp luktar apa! dock bara jag som känner det.. :P), Andreas säger att jag har hjärnspöken när det gäller lukter. Kan inte förstå varför :O

Dock har jag fått grymt ont i rumpan, eller rättare sagt ena skinkan, så pass att jag knappt kunnat gå till och från, knappt kunna ta mig i och ur säng samt knappt kunna röra mig i sängen eller så.. Och även kännts som om typ höften gått ur led ibland när jag vänder på mig. Men har iaf ringt barnmorska som sa att jag skulle ringa sjukgymnast på vårdcentralen, så ringde till vårdcentralen och fick nummer till sjukgymnasten så ska dit och kolla felet på tisdag. Barnmorskan trodde rumpan kunde vara ischiasnerven som satt i kläm, det med höften kom efter att jag pratat med henne. Så ska bli skönt att förhoppningsvis känna sig som folk igen, istället för en hundraåring ;)

Vi är sedan bittra på att det som det ser ut nu kommer att bli att Anderas inte får följa med på Rutin ultraljudet i v 18-20. Grymt synd, för båda, speciellt han då han så gärna vill!

/Simone, Andreas och Zmirre

7+2 VUL igen

Nu har vi nyss kommit hem från VUL igen, hjärtat såg vi, allt såg bra ut :D Och innan vi ens hade bett om det så skrev hon(läkaren som hör och häpna var svensk kvinna!!) ut en bild :D hihi så nu har vi en bild på bebben med ^^ Mera orkar jag inte skriva (är dö slut efter dagen..) Men ska lägga upp en bild dock halvtaskig kvalité..


RSS 2.0