28+0 Värden

kommer ju inte ihåg alla men det är en annan femma ;)

Socker: var bra men minns inte värdet :P
Blodvärde: 112 (gått ner från 120 men helt okej, dock måste jag nog börja komma ihåg järntabeltterna)
SF-mått: 29 (wohoo! Nöjd att det inte växt såå mycket, låg ju på översta kurvan sist)
Äggvita: Bra men vet inte värdet :P
Fosterljud: 140 ca bebis levde om och inte var det poppis att putta på den inte, då fick den upp över 150 en stund haha, men bara bra för så ska det ju vara :D
Bebis låg nu med huvudet neråt(rörligt såklart) och jag insåg varför jag varit "kissnödig" KONSTANT i några dagar men inte fått ut något 90% av gångerna haha


Måste ju säga GRATTIS till D&T med :D

/Simone

Använda egna kläder

Nu börjar magen växa, och det syns på MINA kläder!

Då Simone för det mesta tycker det är kallt inne (20 - 22 grader) brukar hon "låna" mina huvtröjor som hon alltid gjort, inget fel med det, självklart får hon göra det. TILLS NU!

Skulle ta på mig min gråa tröja, som jag för övrigt inte använt på ett tag då den varit upptagen;) Upptäcker att den blivit rejält uttänjd kring magen och påpekar självklart det för min kära sambo som svarar med sina bedjande rådjursögon att det bara råkade bli så. Vad gör man? Hon bär ju trots allt på mitt barn...

Var för övrigt hos barnmorskan i morse och alla värden ser bra ut, och den lille verkar pigg;)

Over and out

/ Andreas

27+3 Magen

Ja, det var inte urinvägsinfektion i alla fall. Pratat mera med barnmorskan om vad det kan vara och hon har ingen aning, utan tycker jag ska ringa vårdcentralen för en tid. Däremot har det blivit mycket mycket bättre, och jag har börjat fundera på om det var IBSen(Irritated Bowel Syndrome) som jäklades, har ju inte känt av minsta symptom under hela graviditeten så mer eller mindre glömt att jag har det, men är säkert bäst att kolla i fall att. Däremot tror jag att dom bara kommer atat säga att det är IBS och då känns det onödigt att gå dit.

Och om jag tänker efter så är det rätt troligt att det är det. Då jag nog var mycket mera stressad där någon vecka än jag trott, och att det försvann bara poff, på samma sätt som sist när jag tillslut hade lugnat ner mig (någon dag på sjukhuset). Så nu när jag tänker efter så låter det väldigt likt, men ja, det säkert bäst att kolla upp det. Ska nog boka en telefontid med en läkare iaf. Dom kan ju ändå inte göra några tester..

/Simone

Ont i magen =/

Har sedan i lördags fått jobbiga hugg och annat jävulskap i magen. Tänkt att det nog går över (som vanligt) men icke, det blir bara värre och värre. Det var då en gång varannan timma kanske, och igår lite oftare men inte ofta, bestämde mig iaf för att maila min barnmorska och fick svar idag, hon ringde precis när jag hade bett andreas ringa och be henne ringa mig. För under dagen idag kom det hugg mm en gång i kvarten ungefär. Hon tror att det är urinvägsinfektion vilket kan stämma. Så imorgon ska andreas åka in med ett rör åt mig så dom kan kolla =)

Dock fick jag en riktigt onding förut, lika mycket smärta som sist jag låg på sjukhus och fick smärtstillande. så nu är frågan om jag kommer vilja ringa/åka in i kväll eller inte. Kommer det en till lika hård eller så så åker vi in. klarar inte den smärtan dessvärre.

Är däremot inte speciellt orolig då bebis rör sig som vanligt osv. Men ja åker vi in är det pga smärtan. Det gör helt enkelt för ont. Testade alvedon med men det gjorde inte minsta skillnad, så den delen fungerar inte alls.

Men vi hoppas =) sjukhus är så inte trevliga.

/Simone

26+1 Magbilder



Vette tusan om det är ngn skillnad men kanske lite iaf får vi hoppas ;P Men samtidigt så är det ju bara en vecka mellan bilderna. Den med vit tröja är v25+0 den med röd tröja v26+1.

25+0 Magbild

Ja då går man in i v26 idag då :) känns som om tiden börjar gå saktare, eller ja i alla fall ena dagen känns det så, nästa dag känns det som om den flyger iväg :P haha Men ganska najs ändå :D

På torsdag ska jag iaf träffa SYOn på skolan och prata om hur länge jag ska plugga, vilket känns skönt minst sagt! Att få ett datum att då är det slut :) Känns skönt att bara kunna greja allt här hemma med :D Finns en heldel jag vill lösa, speciellt med förvaring i barnrummet :)

På onsdag ska jag till sjukgymnasten med och hoppas på det bästa, eller ja hoppas på att något han föreslår fungerar för mig :)

Ska lägga upp en magbild med känns det som ;P


Shit vad jag ser smal ut :S Måste gått ner ännu mera i mig själv.. Men går iaf upp i vikt nu, gått upp 1 kg på 3 v :p sakta men säkert åt rätt håll :)

Sedan måste jag ju faktiskt säga grattis till Fredrik och Jessica som fick en liten(eller ja stor!) flicka igår :D Så nu har Andreas blivit farbror igen :D Riktigt roligt!

/Simone

23+4

Måste bara berätta att jaghar hittat en sittställning som är riktigt skön! Kan dessutom sitta hur länge som helst! :D Jag sitter i fotöljen i vardagsrummet med fötterna på soffarmstödet! Känner inte det minsta av det onda! Helt underbart! Äntligen ett ställe jag kan ha ork att plugga på :D

Kan ju tillägga att jag annars just nu har ont dygnet runt.. Tror även ischiasnerven kan vara ikläm igen.. Eller så är det att det onda från fogarna sträcker sig så långt jag vet inte, men ont i ena skinkan har ag iaf.. Även om det är det som gör minst ont.. =/

/Simone

24+3 Barnmorskan

Ja idag har dte varit full rulle, vaknade 06.20 då jag skulle skjutsa mamma till jobbet (så jag kunde låna bilen) och redan då gjorde det så grymt ont i höften.. Ja sedan veterinären och apoteket för Chabos medicin, men ja det är en historia för sig. Vi han hem en snabbis sedan skulle vi rejsa till BM. Tog järnvärde, sockervärde-grejs och mätte magen, jo hon lyssnade ju på hjärtljuden med och kollade mitt blodtryck :)

Järn: 120 (vilket har gått upp sedan jag började med järtabletterna.)
Socker: 6,6 (vilket var bra, gränsvärdet är 8)
Magen: 27cm (låg tydligen högt :P en riktig mage sade hon att jag hade :p)
Hjärtljuden: 148
Blodtryck 126/70

Så ja allt såg prima ut :D Härligt att man har bra blodtryck även fast man är grymt uppstressad :)


24+1

Oj vad tiden går fort! Är redan i 6e månaden (7:e graviditetsmånaden), tiden går så grymt fort! Tycker nyss jag ändrade från 30 veckor kvar till 29 veckor kvar, och nu är det 15!! Och jag som satt och klagade ibörjan för att det gick sakta haha Är glad att det inte går fortare! Det är alltså numer bara 110 dagar kvar till BF (av 280!). Detta medför att det är drygt 1/3 kvar! Helt sjukt!

Andreas kom igår "jag ska bli pappa!" fick en liten aha-upplevelse igen :) Ibland är han bara för söt.
Och idag mitt på dagen kom jag fram till att jag inte har en blekaste aning om hur man håller en bebis! Men Andreas var söt och visade på ett gossedjur ^^

Tiden går fort, och i mitten av februari blir nog min sista tenta med, sedan är skolan slut :P ska bli rätt skönt faktiskt, att pyssla på här hemma :)

Nej nu ska jag äta naturell yoghur och hemmagjort blåbärssylt (med lite lite hallon i som jag glömt bort att vi hade :P).

Jo justja, på måndag ska vi till barnmorskan med! :)

/Simone

RSS 2.0